2012. január 18., szerda

Pányél Tibor jegyzett festőtől .Tűztánc festménye. - Jelenlegi ára: 1 Ft

Olaj-fa. Szignó jobbra lent. Méret: 60x53cm
Az utolsó licit viszi.
Amennyiben nem lesz gép közelben a lejáratkor írja be ajánlatát a licitáljon rovatba amit csak Ön lát és lehet hogy a végén Ön lesz a győztes.
Ha teheti nézze meg egyéb termékeim lent a galériában, egy postaköltséggel tudok több terméket is küldeni.
EGY JÓ BARÁTOMMAL PRÓBÁLJUK FELLELNI  AZ ORSZÁG
REJTŐZKÖDŐ MŰTÁRGYAIT , KISEBB NAGYOBB ÉRTÉKŰ RÉGISÉGEIT, IMMÁRON LASSAN TÍZ ÉVE HOBBI SZINTEN. MOST MEGPRÓBÁLUNK OLYAN TÁRGYAKAT ELADÁSRA KÍNÁLNI , MELYBŐL SZPONZORÁLHATJUK A TOVÁBBI KINCSKERESÉST. ÖNÖKNEK IS HASONLÓ KINCSKERESŐ ÖSZTÖNNEL KÍNÁLOM LENT A GALÉRIÁT HÁT HA TALÁL VALAMI ÉRDEKESET ÍGY EGYBEN EGY POSTAKÖLTSÉGGEL TUDOK KÜLDENI TÖBB TERMÉKET IS , TERMÉSZETESEN BOMBABIZTOS CSOMAGBAN. DE HA SZEMÉLYESEN VENNÉ ÁT KÜLÖN MEGKÖSZÖNÖM , SOK MUNKÁTÓL KÍMÉLNE MEG BENNÜNKET.
BENEDEK Jenő, id.
festő
(Kecskemét, 1906. január 16. – Budapest, 1987. július 20. )
1932: Magyar Képzőművészeti Főiskola, mesterei: Révész Imre, Benkhard Ágost.
1950: Munkácsy-díj; 1952: Kossuth-díj; 1984: a Művészeti Alap Nívódíja; 1986: a Magyar Népköztársaság Csillagrendje. A szolnoki művésztelepen élt 1944-től 53-ig. 1953-tól nyugalomba vonulásáig, 1966-ig a budapesti Képző- és Iparművészeti Gimnázium tanára volt. Festői szemléletét alapvetően meghatározta a mesterétől, Benkhard Ágosttól átvett nagybányai szellemiség, és bizonyos mértékig a kompozíciók életképszerű gazdagítása. Hosszabb németországi és olaszországi tanulmányútjain megismerte és festői munkamódszerébe beépítette az expresszionizmus festékkezelését és a novecento neoklasszicista kiegyensúlyozottságát, de hatott rá az olasz metafizikus festészet is, bár inkább a képszerkesztésben, mint gondolatiságában. A 30-as, 40-es években egyszerűbb figurális és tájképeket készített (Vöröshajú akt c. festményét 1930-ban a Szinyei Társaság kiállításán kitüntető oklevéllel jutalmazták). A festői felfogásából következően szakmai engedmények nélkül festett szocialista-realista tematikájú kompozíciókat (A magyar katona a szabadságért című tárlatra egy öreg és egy fiatal partizánt ábrázoló képet festett, lesállásban, meglepő perspektivikus rövidülésbe szerkesztve a két figurát). A 60-as években színskálája keményebb, kontrasztosabb lett, a realista tónusokat és reflexeket egy hidegebb árnyalatú, szigorúbban szerkesztett festészettel váltotta föl; mintegy újból eszköztárába vonva a neoklasszicista és expresszív elemeket. Élete utolsó éveiben sokalakos, szürrealisztikus hangulatú, néhány apró színkontraszttal élénkített, de naturális látványt nyújtó tájképekkel jelentkezett.
Mesterei: Révész Imre, Benkhard Ágost.



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2012-01-16 20:00
. Pányél Tibor jegyzett festőtől .Tűztánc festménye. - Jelenlegi ára: 1 Ft